ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Cissy Zwaan

Duckipedia: Cissy Zwaan

Met al dat, ehm, harde werken op de boerderij van oma Duck, zou je niet verwachten dat Gijs Gans nog tijd heeft voor de liefde. Toch heeft hij zo nu en dan een afspraakje met niemand minder dan de mooie Cissy Zwaan!

Eerste ontmoeting

De twee tortelgansjes komen elkaar voor het eerst tegen in Donald Duck pocket 125. In het verhaal ‘Stom Geluk’ krijgt Gijs door een ongeluk een deel van het geluk van Guus Geluk. Daardoor heeft Gijs ineens genoeg vrije tijd om een ijsje te gaan eten met Cissy. Jammer genoeg is het geluk niet van lange duur, maar de vonk is tussen Cissy en Gijs wel overgeslagen!

Verwend nest

Cissy is, op z’n zachtst gezegd, een beetje verwend. Haar vader is bijna even rijk als Dagobert Duck en Cissy mag van hem alles kopen wat ze wil. En dat doet ze dan ook! En wie mag er weer de zware tas met dure spullen dragen als Cissy gaat kamperen? Gijs Gans, natuurlijk… Maar als het om Cissy gaat, vindt Gijs het ineens helemaal niet meer zo erg om te moeten werken.

Grootste fan

Cissy lijkt misschien nogal verwaand met al haar dure spullen, haar (nep)bontjas en haar enorme hoed, maar eigenlijk is ze heel lief. Zeker voor Gijs! Anderen vinden Gijs misschien een veelvraat, maar Cissy bewondert zijn gezonde eetlust. En als Gijs probeert te zingen, is Cissy meteen zijn grootste (en enige) fan!

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer