ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Bulletje Beer

Duckipedia: Bulletje Beer

Karakter
Als er iemand van snoepen houdt, dan is het wel Bulletje Beer. Op allerlei manieren probeert deze harige bewoner van het Duckstadse nationaal park aan tussendoortjes te komen. De parkwachter houdt streng in de gaten of Bulletje tijdens zijn snackzoektocht de toeristen niet lastigvalt!

Cartoons
Net als veel andere Disney-figuren dook Bulletje Beer voor het eerst op in een (korte) tekenfilm. In de cartoon Hold That Pose (1950) heeft Goofy een nieuwe hobby: fotograferen! Hij wil koste-wat-het-kost een beer op de foto te zetten… en dit is onze Bulletje! Eerst werkt de lome beer nog braaf mee, maar als Goofy hem laat schrikken, volgt een woeste achtervolging. Waarbij Goofy wel de mooiste actiekiekjes maakt!

Later heeft Bulletje – in Amerika noemen ze hem Humphrey the Bear – een gastrol in vier Donald Duck cartoons: Rugged Bear (1953), Grin and Bear it (1955), Bearly Asleep (1955) en Beezy Bear (1955). Uiteindelijk wordt Bulletje Beer de laatste van de zeven Disney-figuren met een eigen cartoon-serie. In 1956 kwamen zijn eigen avonturen Hooked Bear en In The Bag uit.

Strips
Na Bulletjes korte tekenfilmcarrière werden er nog enkele stripverhalen met zijn avonturen gemaakt. In de jaren zeventig van de vorige eeuw kwamen er een paar voorbij in het vrolijke weekblad Donald Duck. Daarna bleef het een tijdje stil rond hongerige beer.

Maar vanaf 2022 gaat Bulletje Beer opnieuw op snackjesjacht! In zijn gloednieuwe avonturen treedt hij op met Donald Duck, de Jonge Woudlopers, Knabbel & Babbel, oma en Gijs… Zal het hem dan nu lukken om zijn eeuwige “lekkere trek” te stillen?

Bekijk meer Duckipedia