ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Exclusief voor abonnees: toegang tot de nieuwe app

Nieuw: toegang tot de app

Bruin Beer

Duckipedia: Bruin Beer

Gevaarlijk roofdier of goedgelovige lobbes? Hij is dan wel lid van de Booswichtenclub, maar bij meneer Beer kun je beter van het tweede uitgaan. Want vaak zat wordt hij bij de neus genomen door Broer Konijn! Steeds weer weet het geniepige knaagdier meneer Beer wortels, radijsjes en andere gewassen afhandig te maken.

Landbouwer
In tegenstelling tot de andere Booswichten heeft meneer Beer een eerlijk beroep. Hij is namelijk landbouwer en kippenhouder. En dat is geen eenvoudige baan in een bos, waar lieden als Broer Konijn en Midas Wolf wonen, die het op de groenten en kippen gemunt hebben.

Gezin
En dan heeft meneer Beer ook nog een gewoon gezinsleven. Zijn vrouw, mevrouw Beer, is een keurige onderwijzeres op de bosschool, waar ze les geeft aan Wolfje, de biggetjes en de twee zoontjes van de familie Beer.

Foute vrienden
Nee, een echte booswicht is hij niet, maar je kunt stellen dat meneer Beer foute vrienden heeft. Want de gemene Rein Vos neemt hem telkens weer op sleeptouw om Broer Konijn te vangen en op te eten. En al heeft meneer Beer zeker een appeltje met de listige langoor te schillen, uit zichzelf zou hij dat toch niet zo gauw doen.

Song of the South
Meneer Beer zien we voor het eerst in de film Song of the South, waarin ook Broer Konijn en Rein Vos voor het eerst optreden. In deze Disney film uit 1946 vertelt de plantage-arbeider Uncle Remus de jonge Johnny allerlei levenslessen aan de hand van fabels over een zekere Broer Konijn.

In de strip
In de jaren daarna komt Bruin Beer regelmatig terug in de vele stripverhalen, die in eerste instantie voor de Amerikaanse “comic books” worden gemaakt. En niet alleen in strips met Broer Konijn of de Booswichten. Meneer Beer komt ook voor in verhalen met Stampertje, de Zeven Dwergen, Knabbel en Babbel en Pinokkio.

Splash Mountain
In de film treedt hij niet vaak meer op. Meneer Beer kwam af en toe langs in de televisieserie House of Mouse en hij is ook een paar keer te zien in Who Framed Roger Rabbit uit 1988. Meneer Beer, Rein Vos en Broer Konijn kun je ook zien in de waterachtbaan Splash Mountain in Disneyland, Disneyworld en Tokyo Disneyland.

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer