ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Brigitta Gans

Duckipedia: Brigitta Gans

Brigitta is een volhardende dame. Want ze wil maar een ding: trouwen met oom Dagobert. En niet eens vanwege zijn geld, maar ze vindt hem gewoon echt leuk! Maar je raadt het natuurlijk al, oom Dagobert moet niets van haar weten. Hij is immers al getrouwd met zijn geld!
Gitta, zoals ze ook wel wordt genoemd, laat zich daardoor niet uit het veld slaan. Al vanaf haar eerste verschijning in 1960 probeert zij het hart van de rijkste eend ter wereld te veroveren en ze geeft nog lang niet op!

De verwoede pogingen van Brigitta om oom Dagobert op andere gedachten te brengen kun je regelmatig lezen in de Donald Duck pockets. Om indruk te maken begint ze zo nu en dan haar eigen bedrijfje, waarbij ze soms zelf als rivaal van oom Dagobert optreedt. Deze handeltjes zijn vaak gedoemd te mislukken, maar dat is te verwachten als je Linke Lowie als zakenpartner hebt. Nou moet je niet denken dat Brigitta oom Dagobert helemaal koud laat, hoor. Als ze in gevaar is zal hij haar altijd beschermen en wanneer ze er met concurrenten als Govert Goudglans of Rockerduck vandoor dreigt te gaan, kan hij best een beetje jaloers zijn.

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer