ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Boze heks/koningin

Duckipedia: Boze heks/koningin

De heks uit de film Sneeuwwitje is misschien wel een van de engste toverkollen uit de Disney geschiedenis. En dat terwijl ze eigenlijk niet eens een echte heks is, maar de Boze Koningin in vermomming! Maar zo veel scheelt dat ook niet, want de Boze Koningin is zelf ook allesbehalve sympathiek.

Deze stiefmoeder van Sneeuwwitje kan ook nog eens toveren. Ze is erg ijdel en vraagt iedere dag aan haar Spiegeltje wie de mooiste van het land is. Op een dag noemt de spiegel Sneeuwwitje als de mooiste van het land. Dan komt de slechte aard van de Boze Koningin pas goed boven. Ze wil Sneeuwwitje uit de weg ruimen, zodat zij weer de mooiste is. Allereerst schakelt ze een jager in om het vuile werk te doen, maar deze krijgt het niet over zijn hart om Sneeuwwitje iets aan te doen.

En dan komt de Koningin op een wel heel gemeen plannetje. Ze verandert zich in een heks en biedt Sneeuwwitje een giftige appel aan. Sneeuwwitje neemt een hap en valt in een diepe slaap. Gelukkig komt uiteindelijk alles goed, Sneeuwwitje wordt namelijk wakker gekust door de prins, en het kwade plan van de Koningin mislukt.

De film Sneeuwwitje komt uit 1937 en in de jaren daarna heeft vooral de heks nog regelmatig voor onrust gezorgd. En niet alleen voor Sneeuwwitje of de Zeven Dwergen, maar ook Tinkerbel, Knabbel en Babbel en Goofy krijgen het met haar aan de stok!

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer