ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Booswichtenclub

Duckipedia: Booswichtenclub

In het bos kun je maar beter op je hoede zijn, want voor je het weet heb je ’t aan de stok met de Booswichtenclub! Deze groep roofdieren deinst werkelijk nergens voor terug. Ze proberen andere bosdieren op te eten en roven alles wat los en vast zit.

Soepzootje
Maar gelukkig blijft het bij plannetjes smeden, want het zit de heren Booswichten meestal niet mee. Midas Wolf probeert al jaren de biggetjes te vangen en het is Rein Vos en meneer Beer ook nog nooit gelukt Broer Konijn op te eten. En die andere leden van deze schelmenclub, Vittorio Wezel en Barend Buizerd? Ook hun gemene plannetjes lopen meestal in het honderd.

De eerste lichting
Er wordt voor het eerst gesproken over een Booswichtenclub in de Amerikaanse grote Boze Wolf-strips uit de jaren ’50. Van de huidige groep is Midas het enige bekende lid in die tijd, samen met wat andere onguur uitziende types.

Brave Damesclub
In de Nederlandse Donald Ducks uit de jaren ’60 krijgt de Booswichtenclub grote moeilijkheden. Want de Brave Damesbond onder leiding van mevrouw Schaapkens laat zich gelden. Dit kliekje kloeke dames vindt dat het maar eens afgelopen moet zijn met al dat gemene gedrag!

Een kritische groep

Maar ook onderling zijn de Booswichten erg kritisch. Want wie zich al een tijdje niet bijzonder slecht heeft gedragen, kan zomaar uit de groep worden gezet! Vooral Midas is door het brave gedrag van zijn zoon Wolfje de schande van de groep!

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer