ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Bo

Duckipedia: Bo

Bo is de beste makker van Tokkie Tor. Samen hebben ze al vele avonturen beleefd. Regelmatig smeden de twee plannen om de Rode Mieren uit Puindorp weg te houden.

Eerste ontmoeting van Tokkie en Bo

Tokkie Tor en Bo ontmoeten elkaar in de Amerikaanse krantenstrip van 1 mei 1932. De landloper Bo neemt de jonge en verdwaalde Tokkie onder zijn hoede, met de bedoeling hem weer thuis te brengen bij zijn ouders. Maar na enkele spannende avonturen komen ze op 19 juni aan in het afvaldorpje Puindorp.

Het grote avontuur roept
Ze gaan wonen in een oude hoed en proberen hun kostje te verdienen met landbouw en als klusjesmannen. Tokkie en Bo zijn uiteindelijk redelijk succesvol als smit. Maar voor Bo roept het grote avontuur. Op 18 september 1932 verlaat hij Puindorp per trein om weer het vrije landleven op te zoeken. Maar zoals je weet is dit niet de laatste verschijning van Bo. In het Amerikaanse tijdschrift Walt Disney’s Comics and Stories van mei 1945 loopt Tokkie zijn oude makker weer tegen het lijf. En vanaf dat moment zijn ze onafscheidelijk.

Bo is een ondernemende jongen met praktische oplossingen. Zo gebruikt hij een katapult om fruit uit een boom te krijgen. Maar hij komt ook nog wel eens in de problemen. Niet alleen door zijn losbandigheid, maar ook doordat hij erg zijn best doet om bij de damesinsecten in de smaak te vallen. Gelukkig staat Tokkie altijd klaar om zijn makker te helpen.

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer