ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Barend Buizerd

Duckipedia: Barend Buizerd

Barend Buizerd is een van de Booswichten die het bos onveilig maakt. Hij is vaak betrokken bij geniepige oplichtpraktijken, die hij vaak samen met Vittorio Wezel uitvoert. Hij is lid van de Booswichtenclub, samen met Rein Vos, meneer Beer, Vittorio Wezel en Midas Wolf.

Uncle Remus vertellingen
Barend, Broer Buizerd in de oorspronkelijke vertellingen, zit niet in de Disney film Song of the South, waarin Broer Konijn, meneer Beer en Rein Vos voor het eerst optreden. Maar hij komt wel voor in de oorspronkelijke volksvertellingen over Uncle Remus waar die film op gebaseerd is. Deze fabels zijn in twee boekwerken gebundeld door Joel Chandler Harris in 1880 en 1883.

Op afbeelding 1 zie je Barend Buizerd en meneer Vos in een van de oorspronkelijke illustraties uit de verhalenbundel van Joel Chandler Harris.

Krantenstrip
Toen Disney in 1946, het jaar dat de film uitkwam, ook begon met een krantenstrip van Broer Konijn, werden meer figuren ten tonele gevoerd. Barend en Broer Konijn zijn in het begin nog wel redelijk aan elkaar gewaagd. Zo slaagt Barend er in de eerste strips vaak in Broer Konijn erin te luizen, en niet andersom. Kijk maar eens op afbeelding 2.

Oplichter
In de strip van 20 februari 1949 doet hij bijvoorbeeld alsof hij een schilderij verft, maar in werkelijkheid zie je de horizon door een lege lijst. En wat denk je? Broer Konijn koopt het doek voor vijftig gulden! Nou, tegenwoordig zijn de rollen meestal omgedraaid!

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer