ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Bambi

Duckipedia: Bambi

We kennen Bambi allemaal als het onzekere hertje dat staat te glibberen op het ijs. Hij maakt plezier met zijn vriendjes Stampertje en Bloem en zoekt bescherming bij zijn moeder.

Tragische dag…
Tot die tragische dag dat zijn moeder wordt doodgeschoten door een jager. Nu moet Bambi alleen zien te overleven in het bos. En op een dag moet hij bewijzen net zo dapper te zijn als zijn vader, om de andere herten te redden.

Felix Salten
De film is gebaseerd op het boek Bambi, Ein Leben Im Wald. Dit boek is in 1923 geschreven door de Oostenrijker Felix Salten. Salten bedacht het verhaal tijdens een vakantie in de Alpen. Hij was daar zo gecharmeerd van de natuur, dat hij zin kreeg om er een boek over te schrijven. De naam Bambi leidde hij af van het Italiaanse woord “bambino”, dat baby betekent.

Herten in de studio
Walt Disney begon al in 1935 te werken aan zijn filmbewerking van het boek. Hij haalde twee echte herten naar de tekenstudio, zodat zijn tekenaars hun bewegingen en gedrag goed konden bestuderen. Deze hertjes werden toepasselijk genoeg ook Bambi en Feline genoemd. Toen ze volwassen waren, werden de hertjes losgelaten in het nabijgelegen Griffith Park. De film kwam pas in 1942 uit, omdat Disney eerst nog de films Pinokkio en Dombo maakte.

Een tweede film
In 2006 verscheen het vervolg op Bambi: Bambi en de Grote Prins van het Bos. Het verhaal speelt zich af tussen de dood van Bambi’s moeder en Bambi’s terugkeer in het bos als volwassen hert. In deze film wordt Bambi opgevoed door zijn vader, de koning van het Bos.

Stripverhalen

Vanaf 1942 verschijnen er ook af en toe verhalen van Bambi in de Amerikaanse Disney “comics”. Maar het is vooral Bambi’s vriendje Stampertje die in veel stripverhalen voorkomt, vaak samen met de Zeven Dwergen, Hiawatha of Dombo!

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer