ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Exclusief voor abonnees: toegang tot de nieuwe app

Nieuw: toegang tot de app

Arend Akelig

Duckipedia: Arend Akelig

Arend Akelig is, zoals zijn naam al doet vermoeden, niet zo’n leuk heerschap. Hij is wat je noemt een “gekke geleerde”. Alles wat hij uitvindt wordt voor snode plannetjes gebruikt. En verder probeert hij vooral de uitvindingen van zijn collega Willie Wortel te stelen.

In 1966 dook Arend voor het eerst op in een Amerikaans stripverhaal. Hij vermomt zich als stofzuigerverkoper om bouwplannen en formules uit Willies laboratorium op te zuigen. Het is duidelijk dat de twee heren elkaar al een tijdje kennen, want Willie noemt hem zelfs zijn aartsvijand! En het zal niet de eerste keer zijn dat Arend opduikt om bij de veel knappere Willie Wortel af te kijken.

Maar, eerlijk is eerlijk, Arend kan zelf ook wel een potje uitvinden. In Het ijzeren bed van Og volgt hij Willie en de Ducks zelfs naar het verleden in zijn tijdmachine… een tot roeiboot omgevormde staande klok! Dit tweede verhaal stamt ook uit 1966, maar is in Nederland in Donald Duck Extra 3 van 2010 te lezen. Daarna heeft niet alleen Willie Wortel veel met Arend Akelig te stellen, maar zijn ook Mickey Mouse en Donald Duck dit heerschap al regelmatig tegengekomen.

Soms schakelt Arend de hulp in van andere schurken, zoals de Zware Jongens of het boevenduo Dolle Daan en Kleintje. In de stripreeks Ultrahelden maakt hij het helemaal bont! Hij staat aan het hoofd van de Verraderlijke 7, een groep Duckstadse superschurken, waaronder ook Boris Boef, de Zwarte Schim en Rockerduck behoren. De groep probeert het materiaal bij elkaar te sprokkelen om de Ultramachine te bouwen… waarmee ze de wereld kunnen veroveren! IEKS! Gelukkig hebben ze niet gerekend op de Ultrahelden, een superteam van alle Duckstadse helden, zoals Superdonald, Supergoof, Superkatrien en Vleerduck! Hiervan is in 2016 een SUPERspannende pocket verschenen!

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer