Nieuw: Donald Duck Kunstcollectie!

De Donald Duck kunstcollectie is ontwikkeld ter gelegenheid van de 85e verjaardag van Donald Duck en het 350ste sterfjaar van Rembrandt van Rijn in 2019. De vrolijke producten zijn geïnspireerd op de collectie van het Rijksmuseum en hebben merendeels De Duckwacht als afbeelding. Dit schilderij is geschilderd door Harry Balm, illustrator en vormgever van Donald Duck Weekblad in de jaren '80. Naast 'De Duckwacht' schilderde Harry Balm ook 'Wilem van Eiranje', 'De Zwarte Tulp', 'Michiel de Snuyter', 'Gans Hals' en 'Kenau Simonsdochter Kwakkelaar', allemaal opgenomen in de kunstcollectie van de kalender en het kaartenmapje. Bestel nu in de Duckstadshop!

*De magneet is alleen in de winkel verkrijgbaar. Besteed nu €10,00 euro aan Donald Duck producten bij Bruna en ontvang de magneet cadeau!

Zo zag de officiële lancering eruit!

Over de Duckwacht

"Al die eenden op een kluitje schilderen was bepaald geen eitje. Het werd dan ook nachtwerk." Zwembandt van Rijn (1606-1669)

"De compagnie van kapitein Frans Kwakkinck Canarc en luitenant Willem van Duytenbergh maakt zich gereed om uit te marcheren, beter bekend als de Duckwacht, is een schutterstuk van de Duckstadse kunstschilder Zwembandt van Rijn (1606-1669)." Het doek toont de twee schutters uit de titel, vergezelf door andere militieleden, als mede enkele figuranten, terwijl ze zich aan het opstellen zijn. De Duckwacht is een van de beroemdste schilderen van Duckstad en omstreken.

Nu in de Duckstadshop:

*De collectie is verkrijgbaar op Duckstadshop.nl, in de Rijksmuseum shop en bij Bruna, Ako en Primera. De tas is exclusief te koop in Het Rijksmuseum en in de Duckstadshop. Prijzen zijn exclusief verzendkosten. Abonnees van Duck-titels ontvangen 10% abonneekorting in de Duckstadshop op geselecteerde producten. De korting wordt automatisch verrekend in je winkelmandje. Levering is alleen mogelijk binnen Nederland.

Bekijk meer...