Wie zijn de ouders van Kwik, Kwek en Kwak?
De moeder van Kwik, Kwek en Kwak is Donalds zus, Dumbella. Omdat Dumbella als astronaut naar de maan vertrok, zijn haar drie kinderen bij Donald komen logeren. Over de vader van de neefjes is jammer genoeg niets bekend. Lees meer over Dumbella in de Duckipedia!

Is Guus Geluk een gans of een eend?
Guus is een neef van Donald, dus is het logisch dat hij minstens voor een deel eend is. Als je naar de stamboom van de familie Duck kijkt, zie je hoe dat kan. Guus’ vader, Fortunus Geluk, was een gans. Zijn moeder was een eend. Guus is dus eigenlijk een half-eend!

Waarom hebben Donald en Katrien dezelfde achternaam?
Donald en Katrien heten allebei ‘Duck’. Dit is puur toeval! In Duckstad wonen nu eenmaal veel eenden met de achternaam ‘Duck’, het is daar een veelvoorkomende naam. Net zo veelvoorkomend als de namen ‘Jansen’ en ‘De Vries’ zijn in Nederland!

Hoe wordt mijn brief de Brief van de Week?
Elke week krijgt Donald een enorme stapel berichten binnen via e-mail, Facebook, Twitter en Instagram. Uit deze stapel kiest hij de leukste, grappigste en origineelste berichten uit voor een plekje in zijn Brievenbus. En de aller-, allerleukste berichten? Die verdienen een plaatsje als Brief van de Week. Blijf dus vooral originele brieven en tekeningen sturen, wie weet zie je jouw berichtje dan een keer terug in de Brievenbus!

Moet je per se een mailtje sturen om in de Brievenbus te komen?
Nee, hoor! Je mag je berichtje ook via Facebook, Instagram, Twitter, of de papieren post versturen. Alle berichtjes doen mee voor een plekje in de Brievenbus!

Ik heb meegedaan aan een wedstrijd. Hoe weet ik of ik heb gewonnen?
Als je hebt gewonnen, krijg je je prijs vanzelf thuisgestuurd. Gefeliciteerd!

Ik wil graag een project voor school doen over Donald Duck! Mag ik op bezoek komen?
Donald helpt graag iedereen bij spreekbeurten en werkstukken. Heb je het informatiepakket voor spreekbeurten bijvoorbeeld al gezien? Op bezoek komen in Duckstad is natuurlijk heel gezellig, maar als iedereen komt buurten, blijft er geen tijd meer over om elke week een Donald Duck te maken! Daarom kun je jammer genoeg niet langskomen. Een mailtje met vragen sturen mag natuurlijk wel altijd.

Waar is het Clubhuis gebleven op de nieuwe website?
Op de nieuwe website hoef je niet meer speciaal in te loggen. Alle leuke strips en spelletjes zijn nu gewoon zichtbaar zonder dat je je hoeft aan te melden. Handig, hè? Als abonnee blijf je nog wel extra voordelen houden, zoals korting in de Duckstadshop, extra bewaarnummers, toegang tot de game DuckWorld én natuurlijk elke week een vrolijk weekblad in je brievenbus!