ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Bladzijde 45

Zeewierweetjes


Eet jij graag sushi? Dan weet je vast al dat zeewier niet alleen een waterplantje is, maar ook een heel smakelijke snack! Wist je de volgende zeven dingen al over deze zalig zoute zeehap?

1. Zeewier eten is niet zo modern en hip is als je misschien denkt. Mensen aten het 10.000 jaar geleden al! Het werd pas minder populair toen de landbouw werd uitgevonden.

2. Zeewier verbouwen is veel beter voor het milieu dan ‘gewone’ landbouw. Om op het land planten te verbouwen, heb je namelijk erg veel zoet (drink)water nodig. En dat is kostbaar! Zeewier heeft genoeg aan zee en zon, en dat is er genoeg.


3. Je kunt zeewier harder laten groeien met mest, net als landplanten. Daarvoor gebruikt de zeewierboer geen koeienmest, maar... zalmpoep!

4. Zeewier is de grootste alg ter wereld. Het kan soms wel 60 meter lang worden!


5. Het meeste zeewier bevat wel 30 procent meer eiwitten dan vlees. Na het sporten kun je dus prima een lekker hapje zeewier eten, want dat is goed voor je spieren!

6. Zeewier is onderverdeeld in drie verschillende groepen. De groenwieren, bruinwieren en roodwieren hebben niet alleen allemaal een andere kleur, maar ook een andere vorm en smaak!


7. Gedroogd zeewier blijft wel 30 jaar lang eetbaar. Het bevat allemaal stofjes die het beschermen tegen bacteriën en schimmels, dus het vergaat niet zo snel!

BONUSWEETJE Zeewier smaakt niet alleen maar zout. Er zijn ook zeewiersoorten die smaken naar spek, andijvie, truffels, spinazie en zelfs naar zoetigheid. Voor elk wat wils, dus!

Meer bladzijde 45

Bekijk meer