ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Neem Donald (digitaal) mee op vakantie!

Lees Duckies op vakantie!

Doe mee aan het Voorspel-spel!

Het is een prachtige dag op Wimbleduck. Na de winst van Roger Gevederde bij de mannen zijn nu de vrouwen aan de beurt. Op het programma vandaag:

Sirene Gilliams VS. Kievit Bertens

Om te bepalen wie er mag beginnen moet er getost worden met een muntje. Dagobert Duck heeft hiervoor zijn geluksdubbeltje eenmalig (!) ter beschikking gesteld, in ruil voor gratis reclameborden voor DAGOBANK: DE ENIGE BELANGRIJKE POT, IS JE SPAARPOT!

Kievit Bertens wint de toss en mag serveren. Aan de zijlaan is Donald óók aan het serveren, geen tennisballen weliswaar, maar bitterballen! WAK! Daar rolt een bitterbal de baan op! Ballenjongen Kwik is kwiek en sprint zonder na te denken eropaf, maar knalt tegen Kievit Bertens op en mist daardoor de bal… De scheidsrechter fluit: 15-0 voor Sirene Gilliams!

De wedstrijd gaat verder, maar het wordt rumoerig op de tribune. Op het tv-scherm is te zien dat de Zware Jongens stennis schoppen… Er wordt geknoeid met het scorebord! Ze voeren een extra punt in voor Sirene Gilliams! Kievit Bertens roept naar de scheidsrechter, maar zij had net een drinkpauze voor zichzelf ingelast. “Eh… tja… een bal is rond en een punt is een punt!” luidt haar oordeel. Tussenstand: 30-0 voor Sirene Gilliams!

Maar Kievit Bertens laat zich niet zomaar uit het veld slaan! Sirene Gilliams heeft het echter hoog in haar donsbolletje gekregen met deze voorsprong en begint rustig van haar omgeving te genieten. Op de achtergrond geniet een vogeltje al fluitend van de zomer. Sirene Gilliams denkt dat de scheidsrechter affluit, maar niets is minder waar! Punt voor Kievit Bertens!

De tussenstand staat nu op 30-15 voor Sirene Gilliams! Nog één punt en ze wint de beker op Wimbleduck! Maar wat vliegt daar door de lucht? Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is Zwarte Magica! En ze laat een van haar poefbommen vallen op het veld! De speelsters slaan verblind met hun racket in het rond en Sirene Gilliams slaat plots de bal het stadion uit. De scheidsrechter fluit: punt voor Kievit Bertens en het staat weer gelijk!

De wedstrijd gaat weer verder, maar in de verte klinkt er een luid gestommel. Willies sneeuwbalmachine is op hol geslagen! De sneeuwballen vliegen de speelsters om de oren en het veld is helemaal wit. De wedstrijd wordt tijdelijk stilgelegd, totdat de sneeuw is gesmolten. Wat de sneeuwballen voor effect hebben op het spel moet nog blijken...

Wordt vervolgd…

Wist je dat...

... puntentelling bij tennis anders is dan bij andere sporten? Bij tennis draait het om drie dingen: game, set en match!

De complete wedstrijd (match) is gewonnen als een speler twee sets heeft gewonnen. Bij grote toernooien als Wimbleduck moeten de mannen zelfs drie sets winnen!

Een set win je als je als eerste 6 games wint, maar dan moet er wel een verschil van twee games zitten met de andere speler.

Een game win je door vier gewonnen punten, die geteld worden als:
0 (ook wel love genoemd) = 0
15 = 1 punt
30 = 2 punten
40 = 3 punten

Ook hier is een verschil van twee punten nodig. Als het 40-40 (ook wel deuce genoemd) wordt, worden er nog minimaal 2 punten gespeeld. De winnaar van het eerste punt komt op voordeel (ook wel advantage genoemd).