ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Bladzijde 45

Paard en Wagen

In Donald Duck Weekblad zag je Karel Paardepoot het blad Paard en Wagen lezen. Hier kun je lezen wat daar allemaal in staat!

Mooi wagentje: Duckatti Micro VRT

Langzaam maar zeker verdwijnt hij uit het straatbeeld, de Duckatti Micro. En dat is jammer, want het is een deksels leuk autootje. Maar of iedereen er zo over denkt?

“Ik heb dat ding al zo lang als ik me kan heugen,” vertelt eigenaar Donald Duck. “Al de pech die ik ermee gehad heb... er zit geen origineel onderdeel meer op, in of aan!” Is Donald er dan niet trots op dat hij in een echte ‘klassieker’ rijdt? “Een watte? Mijn vriendin Katrien klaagt altijd dat ze voor schut zit in dat oude barrel. En mijn neefjes vinden dat ze veel te krap zitten achterin.” Toch moet Donald toegeven dat de 313 ook goede eigenschappen bezit. Zo roest hij niet. Vanwege de leeftijd hoeft er geen belasting over betaald te worden. En met mooi weer start hij soms meteen! Hoe lang denkt Donald er nog mee te blijven rijden? “Tot hij uit elkaar valt. Dat kan nog lang duren, hoor. Ik laat hem elk jaar keuren bij garage Paardepoot. En die kijkt niet zo nauw.”

Achterklep biedt zowel plaats aan bagage als aan drie neefjes (niet tegelijk).
Van een kijkje onder de motorkap wordt een monteur niet vrolijk (en de eigenaar durft het niet eens).

Kleine paardenkrachtjes

De auto-industrie van Puindorp is vrij lokaal te noemen. De bewoners van deze pittoreske vuilnisbelt maken hun stalen rossen namelijk gewoon zélf. Zo heeft de heer Tokkie Tor een Toyauto Deluxe 0.1 in elkaar geknutseld en zijn vriend Bo een Zoefkever Turbo XL. Namens Paard&Wagen ging verslaggever Harry Paardevlieg op pad om een ritje te maken in deze fraaie bolidetjes.

Paard&Wagen Oordeel

Ondanks dat beide wagens verdacht veel op elkaar lijken, zijn er toch een paar opvallende verschillen. De Toyauto is degelijk en zuinig, maar is vanwege zijn piepkleine motortje eigenlijk alleen interessant voor slakken (andere dieren kunnen net zo goed gaan lopen). Met de luxe Zoefkever kun je daarentegen veel vaart maken, maar je moet wel een conditie als een trekpaard hebben om de stugge veer steeds strak te draaien.

Karels Uitlaatklep: Gezeur

Als het aan de gemeente Duckstad ligt, hoeft de verplichte APK-keuring in 2017 niet meer jaarlijks, maar eens in de twee jaar. Veel van mijn collega-garagehouders sputteren als oude rammelbakken, omdat ze dan minder werk krijgen. Nou, dat lijkt me alleen maar fijn! Heb ik tenminste meer tijd om te vissen met mijn maat Goofy. En over de poen maak ik me geen zorgen, want ik maak de prijs van een keuring gewoon twee keer zo hoog. Simpel toch?

Vragenvuur met Donald Duck

Wat was je laatste boete en waarvoor?
“10 euro voor te langzaam rijden op de snelweg.”

Wat zou je doen als je wethouder van verkeer was?
“Niks. Hoezo?”

Wat is de hoogste snelheid die je ooit gereden hebt?
“67 km per uur, bergafwaarts, wind in de rug en niet ontbeten.”

Je grootste verkeersergernis?
“Al die snelheidmaniakken die me willen inhalen!”

Meer bladzijde 45

Bekijk meer