ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Bladzijde 45

Motiveer je medewerkers!

Samenvatting: Motiveer je medewerkers

In Donald Duck 21 neemt oom Dagobert zijn ingekakte personeel een dagje mee naar de natuur om alle neuzen, snavels en snuiten dezelfde kant op te krijgen. De zakenman haalt tips uit het boek ‘Motiveer je medewerkers’, geschreven door Krijn Krentjes. Hieronder vind je een samenvatting. Let op: het boek is speciaal voor werkgevers die op de kleintjes letten!

HOOFDSTUK 1 (inleiding)

Neem uw loonsla… eh… werknemers eens mee naar buiten. Door ze uit hun natuurlijke werkomgeving te halen, kunnen ze nieuwe vaardigheden ontdekken. Uiteraard zitten die minkukels het liefst achter hun bureau, fijn centjes verdienen voor de baas, maar een andere blik en wat zuurstof kan soms best nuttig zijn voor hun ingeslapen geestjes! Eenmaal terug op de werkvloer is je team weer helemaal opgefrist!

Tip: Kies een bos of park in de buurt. Anders moet u een dure bus huren om iedereen te vervoeren. En bomen zijn bomen, nietwaar? Enne… heeft u een leuk stoepje voor uw kantoor of bedrijf, dat kan natuurlijk ook!

HOOFDSTUK 2 (eten en drinken)

Het nadeel van een uitje organiseren, is dat uw personeel honger en dorst krijgt. En nu is catering een handige oplossing, maar dat kost een fortuin! Vraag daarom of iedereen zijn eigen bammetjes meeneemt van huis, en een flesje water. Een dagje niet werken hoeft natuurlijk geen feestje te worden!

Tip: Hou het teamuitje in het weekend! Zo gaat er geen kostbare werkdag verloren!

HOOFDSTUK 3 (activiteiten)

De grote vraag is: Als je dan met zijn allen buiten bent, wat ga je doen? Ga lekker paintballen! Dat geeft meteen wat kleur aan al die saaie en grijze kantoorkleding! En ik geef deze tip heus niet omdat mijn zwager een bedrijfje heeft dat paintballen organiseert. Oh nee, ik zou niet durven!

Tip: Ga vooral paintballen bij KnalleBalle in recreatiegebied Zwaanwoude! Zeg even tegen de eigenaar, Karel Krentjes, dat je via mij hebt gereserveerd! Of ik daar geld voor krijg? Tuurlijk niet! Stel je voor, zeg!

Tip 2: Heeft u een geldpakhuis? Laat uw personeel er dan rondjes omheen rennen. Als het logge lijf in beweging komt, heeft u kans dat hun suffe breintjes ook wat actiever worden!

Tip 3: Laat de medewerkers zélf eens wat bedenken! Je hoeft als leidinggevende niet álles voor te kauwen, kom nou!

HOOFDSTUK 4 (complimenteren)

Geef je ondergeschikte een compliment of een schouderklopje. Je hoeft het niet te menen, het gaat om het idee. Bovendien is een aardig woordje op zijn tijd helemaal gratis!

NAWOORD: Bij slecht weer kunt u altijd op kantoor nog een potje synchroon nieten organiseren. Of ga overwanten reigen met ovenwanten aan. Zijn die lapzwansen dan nog niet gemotiveerd, dreig met ontslag! Zo krijgt u dat ingeslapen zootje zeker weten in beweging!

Meer bladzijde 45

Bekijk meer