ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Bladzijde 45

Kattenkwaad met Kwik, Kwek en Kwak


Je hebt je huiswerk allang af, er is niets op tv en de nieuwste Donald Duck heb je óók al drie keer gelezen. Wat nu? Met deze geinige kattenkwaadtips van Kwik, Kwek en Kwak ben je zo van je verveling af!
Tip: haal je een geintje met iemand uit, zorg dan wel dat het een geintje blijft! Kattenkwaad is het leukst als je er samen om kan lachen ;-)


1. Hinniken en grinniken

Bel je beste vriend. Zet een gek stemmetje op, zodat hij je niet herkent. Vertel 'm dan dat hij live in een radioprogramma zit. Hij is geselecteerd voor het dierengeluidenspel! Om te winnen, moet hij het geluid van een beest nadoen. Natuurlijk vraag je 'm naar de moeilijkste dieren, zoals de giraffe, het vogelbekdier en het pantoffeldiertje. Dat wordt om te brullen! Oh ja: bel je met een mobieltje, zorg dan dat je niet met je eigen nummer belt. Anders heeft hij natuurlijk meteen door dat jij het bent!

2. Oh, trouwens...

Deze grap kun je met iedereen uithalen die je aan de telefoon krijgt. Ben je klaar met bellen? Zeg dan nadat je 'doei' hebt gezegd, nog heel snel 'Oh, trouwens...'. Daarna hang je snel op. Als je slachtoffer erin trapt, belt hij of zij je vast weer terug om te vragen wat je nog wilde zeggen. Jij zegt natuurlijk 'Nee, hoezo?' En als je het gesprek weer afsluit, zeg je na de 'doei' nog een keer 'Oh, trouwens...'. Als je weer wordt teruggebeld, roep je heel hard: 'GRAPJE!'


3. Wordgrapje

Dit is een leuk geintje om uit te halen als je een computer deelt met je broertjes, zusjes of ouders. Ga in Microsoft Word naar 'Autocorrectie', kies 'Opties voor Word' en dan 'Controle'. Daar kun je elk woord laten vervangen door een ander woord. Verander woorden als 'de' of 'van' in 'konijnenkeutel' of 'lariekoek' (of een ander, grappig woord). Dat wordt lachen! Tip: wel even terugveranderen voordat je zelf een werkstuk moet maken...


4. Muziekverrassing

Laat je broer zijn iPod rondslingeren? Zet er dan stiekem wat muziek op van de Toppers, One Direction, of andere artiesten die hij vreselijk vindt. Extra leuk als zijn afspeellijst op 'shuffle' staat!

5. Broodje poep

Haal de korsten van een ontbijtkoek, breek 'm in kleine brokjes en kneed alles fijn in een kom. Doe er een beetje water of melk bij, zodat je een goede, smeuïge drol krijgt. Kneed de koekpoep tot een mooie keutel en leg die op een broodje. Deze lekkernij eet je natuurlijk op op een plek waar héél veel mensen je kunnen zien, zoals op school in de pauze. Vraag je vrienden of ze ook een hapje willen. Eet smakelijk!

Meer bladzijde 45

Bekijk meer