ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Bladzijde 45

Juffrouw Eugenia op Toetboek?

Is Juffrouw Eugenia echt aan het werk of zit ze stiekem op Toetboek? Laten we eens kijken!

En er is meer! Kijk onderaan de pagina voor leuke weetjes over Jules Verne!

 

Wat denk jij, is juffrouw Eugenia echt aan het werk? JA! Natuurlijk! Zou Juffrouw Eugenia ooit oom Dagoberts vertrouwen beschamen? Nou dan! Juffrouw Eugenia bekijkt hoe haar aandelen het doen. Ze heeft na al die jaren werken voor oom Dagobert wel een beetje geleerd hoe het werkt! Daarom heeft ze wat aandelen gekocht in wolfabrieken.

Nog meer Bladzijde 45: Jules Verne.

Jules Verne
Dikke kans dat je de boeken van Jules Verne superspannend zult vinden! Jules Verne is een Franse schrijver, die vooral bekend is geworden door het schrijven van sciencefiction boeken. Jules Verne noemde zijn boeken zelf ‘wonderreizen’.

Naar het middelpunt van de aarde
In Donald Duck Weekblad 20 – 2017 gaat Zwarte Magica met een beroemd boek van Jules Verne naar Dagobert Duck: Naar het middelpunt van de aarde. Dagobert, Donald en de neefjes volgen het boek en maken dezelfde reis als in het boek beschreven. Een enorm spannend avontuur waarbij ze onder anderen een reuzenkrokodil en een reuzenschildpad tegenkomen!

De reis om de wereld in 80 dagen
In Jules Vernes boek De reis om de wereld in 80 dagen speelt aan het einde het tijdsverschil tussen verschillende landen een belangrijke rol. Ook dat is bijzonder, als je je beseft dat veel mensen die leefden in de tijd van Jules Verne, daar geen enkel besef van hadden!

Waargebeurd?
Wat de verhalen van Jules Verne bijzonder maakt, is dat veel van de dingen die hij heeft geschreven later ook echt gebeurd zijn. Zo schreef hij in 1865 het boek De reis naar de maan in 28 dagen en 12 uren. Zo’n 100 jaar later kwam die gebeurtenis uit: de maanlanding!

 

Het boek Twintigduizend mijlen onder zee, dat Jules Verne in 1869 schreef, gaat het over een onderzeeboot genaamd Nautilus. Deze onderzeeboot wordt aangedreven door een bijzondere en geheimzinnige kracht. In 1954 werd de eerste atoomonderzeeër te water gelaten. Die atoomonderzeeër kreeg een speciale naam. Je raadt het al: Nautilus!

 

In Robur de Veroveraar, geschreven in 1886, beschikt Robur over een helikopter, die in het echt pas vijftig jaar daarna uitgevonden werd!

 

Nog niet overtuigd? Nog eentje dan! In 1896 schreef Jules Verne Uit liefde voor de vlag. Dat boek gaat over een knappe kop die een bom met enorme kracht heeft uitgevonden, maar hij wordt door niemand serieus genomen. Het lijkt alsof Jules Verne hier de atoombom beschrijft, die pas rond 1942 werd uitgevonden.

 

Het boek Naar het middelpunt van de aarde is nog geen werkelijkheid geworden, alleen in Duckstad!

Meer bladzijde 45

Bekijk meer