ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Bladzijde 45

Het boerenleven

Wat leuk dat ik jullie eens mag vertellen hoe het is om op een boerderij te leven! Het is af en toe best wel zwaar, vermoeiend werk om boerenknecht te zijn, maar ook heel erg leuk!Op de boerderij moet je altijd vroeg opstaan. Mijn wekker gaat vaak al om 8 uur 's ochtends!


Als eerste gaan we de dieren voeren. Die hebben ook wel trek in een ontbijtje! In de schuur staan de zakken met haver en biks. Dat is erg voedzaam en erg, eh, comfortabel!


Dan ga ik naar de hooiberg om vers stro te halen voor de stallen. Met dat stro maak ik voor de dieren een schoon, zacht bed. En soms probeer ik het zelf ook even uit!


Op de boerderij verbouwen we ook veel groenten. Die moeten zo nu en dan geoogst worden. Zwaar werk, hoor!


Van maïs kun je allerlei lekkere dingen maken, zoals brood en popcorn! Maar dieren vinden die gele korrels ook een smakelijk hapje. Soms hebben we op de boerderij dus last van maïsdieven. Die moeten verjaagd worden, maar dat is best vermoeiend...


Zo nu en dan komen er schoolklassen op bezoek om te leren over dieren en planten. Ik leg graag uit hoe alles werkt!


Tussendoor neem ik af en toe héél even pauze. Je zou het misschien niet zeggen, maar het is echt heel zwaar om op een boerderij te werken!


Maar op de boerderij zijn niet alleen dieren en planten. We hebben ook veel machines, zoals deze stoere tractor! Ik vind het altijd erg leuk om erin rond te tuffen (al is het soms ook wel vermoeiend, hoor).

Zoals je ziet, komt er nooit een einde aan de klussen op de boerderij. Er moeten ook wel eens dingen aan het huis worden gerepareerd, het onkruid moet gewied en de koeien bijeen gedreven worden. Gelukkig helpt oma ook een handje!


Ik zou jullie graag wat meer vertellen over het boerenleven, maar ik ben erg slaperig geworden van dit verhaal. GEEUW! Is het goed als ik een andere keer verder vertel? Dan doe ik nu even een dutje... ZZZ...


Meer bladzijde 45

Bekijk meer