ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Bladzijde 45

Boktorus Kletsmajorus

In Donald Duck 39 maak je kennis met de boktorus kletsmajorus. Deze zeldzame torren wonen bij Goofy in huis en kunnen praten! Uit hun nek weliswaar, maar geef toe: dit is wereldnieuws!  Daarom sprak de Duckstadkrant met een van deze bijzondere babbelbeestjes.
Door Leo van Leuteren.

Beste boktorus kletsmajorus, fijn dat u even wilt praten met ons.
“Natuurlijk! Praten is onze grote hobby! Dat doen we dan ook de hele dag, behalve tijdens het ontbijt, de lunch en het avondeten. Dan knagen we lekker op sappig hout. Wist je trouwens dat Gijs Gans soms eet tijdens een dutje? Of slaapt hij tijdens het eten? Hmmm… tja, dat is best een moeilijke kwestie. Wat ik wel zeker weet is dat je van drop zwarte tanden krijgt! En de aarde is een stuiterbal!”

Juist. Knap trouwens dat jullie kunnen praten. Waar kletsen jullie zoal over?
“Over álles! Behalve over Verweggistaanse folkloredansen; dat vinden we niet zo heel erg boeiend. Nou ja, Bep vindt de klederdracht nog wel aardig, maar ook weer niet zo interessant om daar úren over te bomen. Dat deed zij laatst trouwens tóch en toen viel haar man Joop bijna in slaap. Wist je trouwens dat een stapelbed in het Duits ‘Etagenbett’ is? En een tip: slaap altijd in het onderste gedeelte!”

Hoezo?
“Nou, als het dak gaat lekken, dan blijf je toch droog. Dat snapt een kind!”

Eh… dat doet me aan Goofy denken. Dat is jullie vriend, klopt dat?
“Jazeker! Wij vertellen hem de hele dag allerlei weetjes. Vandaar dat hij zo slim is, snap je? Zo weet hij door ons dat vis eten tegen platvoeten helpt. Handig toch, want kennis is macht! Maar volgens de filosoof Emmanuel Krant moet je kennis ook niet overschatten, want hij zei – op een donderdagochtend rond kwart over tien – met grote stelligheid: “De kennis van vandaag is de kattenbak van morgen.” Heb jij trouwens een kat? Katten zijn eigenlijk gekrompen tijgers. En weet je waarom tijgers niet de supermarkt in mogen?”

Eh… nee. Vertel.
“Anders denken ze bij de kassa dat het een wandelende streepjescode is. Haha!”

Goed, bedankt voor dit gesprek. Ik moet nu een interview doen met de burgemeester.
“Burgemeesters houden vaak van spruitjes. En spruitjes zijn groene kolen die geen carrière willen maken en…”

En toen ging de verslaggever er als een haas vandoor!

Bekijk meer blz. 45

Bekijk meer