ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Neem Donald (digitaal) mee op vakantie!

Lees Duckies op vakantie!

Wijs worden voor beginners

Dat Donald een driftkikker is, is geen geheim. En hij laat zich vooral op de kast jagen door zuurbuur Bolderbast. Ook in Donald Duck 2-2020 knettert het weer flink tussen deze twee kemphanen.

Op "vriendelijk" verzoek van Katrien besluit Donald een cursus woedebeheersing te doen bij dokter Zen. Deze goeroe zit tjokvol kennis en die haalt hij uit het Boek der Antwoorden. Wie dit boek leest, blijft altijd rustig, wat er ook gebeurt. Wil jij ook vroeg wijs worden? Lees dan deze vijf slimme punten!

1. Boosheid is een keuze

Je kunt kiezen voor blij of boos. Kies gewoon voor blij! Gedraag je als een Goofy die een ijsje krijgt. Laat je liever niet boos maken, want woede is gif voor je humeur! Wie kalm blijft, is de sterkste! En het scheelt een hoop energie. Die kun je ook mooi gebruiken om je mondhoeken omhoog te doen. Zoals de Zware Jongens kijken als ze ontsnapt zijn uit hun cel.

Leuke bonus: je tegenstander vindt het vaak helemaal niet fijn als jij rustig blijft als hij enorm aan het tieren is. Dus zit je hem tóch een beetje dwars. 😉

2. Tel eerst tot tien

Stel het boos worden uit! Door eerst tot tien tellen, lost de woede vanzelf op. Of tel tot honderd. Of tot 313. Hoewel, doe dat laatste maar niet, want dan denk je vast aan Donalds auto. En als hij aan dat barrel denkt... GRRR! Oeps... tel dus maar tot 312.

3. Narigheid kent geen tijd

Beschouw alles wat je meemaakt als een cadeautje! Ook als wat je overkomt helemaal geen feestje is. Zie jezelf als de Guus Geluk van de pechmomentjes. Door gedoe LEER je namelijk heel veel. Of het levert je iets goeds op. Zo hebben de biggetjes een supergoede conditie, omdat ze vaak zijn weggerend voor de grote Boze Wolf.

En wist je dat de slimste figuren de meeste "blunders" maken? Want voordat Willie Wortel een knappe uitvinding in elkaar heeft gesleuteld, heeft de bolleboos daarvoor 1001 versies gemaakt die zo de prullenbak in konden. En zoals meneer Beer vaak zegt: "Fouten maken is uitgesteld succes." Of was het nu een ander genie?

4. Soms is boos prima

Ben je boos omdat je zuurbuur je mooie bloemen heeft platgestampt? Dat mag! Zoals je al hebt kunnen lezen, is rustig blijven meestal het handigst. Toch ben je soms misschien net zo opvliegend als oom Dagobert na een belastingaanslag. Ook hier is niets mis mee, als het af en toe gebeurt. Want als je flink boos doet, laat je een ander zien dat je het (onredelijke) gedrag van de ander niet zomaar pikt. Je komt dus voor jezelf op! En wie voor zichzelf opkomt, vindt zichzelf belangrijk!

5. Ruim altijd je kamer op

Huh? Waarom zou je kamer opruimen wijs en verstandig zijn? Nou, wie zijn kamer opruimt, maakt zijn ouders blij. En als je ouders blij zijn, zijn ze ook liever voor jou. En grote kans dat je dan nog een Donald Duck mag lezen voordat je gaat slapen. En omdat alles netjes op orde is, heb je die zo gevonden.