ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Bladzijde 45

Uitdekunst Magazine

Oom Dagobert staat éindelijk op de cover van Uitdekunst Magazine. Hier kun je een kijkje nemen in dit magazine!

Uit de Kunst

Hét tijdschrift voor avantgardisten, pre-rafaëlieten, impressionisten en andere interessantelingen. Boordevol poeha, moeilijke woorden en opschepperij voor de kieskeurige kunstliefhebber!

Klonalisa: bijna even mooi als het origineel!

Wie is deze mysterieus glimlachende dame? Naar wie lacht ze zo? U kunt er eindeloos over fantaseren! Van een afstandje is bijna niet te zien dat het niet helemaal om een echte Beonardo Da Vinkie gaat.

Waterwoerd van Monat

Monat schilderde graag waterige taferelen. Maar niet gevreesd, hij gebruikte hiervoor geen waterverf! In het doek de Waterwoerd wordt de serene rust bruut verstoord door een woerd die een frisse duik neemt tussen de lelies.

Mondrizwaan: vakman die niet in een hokje te plaatsen is!

Op sommige kunst is geen lijn te trekken, maar Mondrizwaan laat zien dat schilderen een vak apart is. En daar staan wij kunstliefhebbers vierkant achter! Ook met dit schilderij komt Modrizwaan verrassend uit de hoek. Heh!

Blauwkwekken met Piet Kassa

De schilder Piet Kassa kijkt hier niet erg vrolijk, maar het gerucht gaat dan ook dat het wel 20 graden onder nul was toen dit schilder zichzelf vereeuwigde. Hij stond dus met recht te blauwkwekken! Vandaar ook de grote hoeveelheden blauwtinten in dit dottige doek.

Waggelen door een veld vol klaprozen

Waarom zou u zelf gaan wandelen als u ook naar dit prachtige werk van Claude Portemonet kunt kijken? Het kost een paar duiten, maar scheelt ook een hoop gedoe! Door de impressionistische (penseel)streken van Portemonet is het wat moeilijk te zien, maar als u goed kijkt herkent u misschien wel de kunstenaar en zijn achterneefjes tussen de bloemen.

Selfie-portret

Als je zijn kunstwerken nu in musea ziet hangen, zou je het niet zeggen. Maar toen Vincent van Pogh nog leefde, raakte hij zijn zonnebloemen en sterrenhemels aan de straatstenen niet kwijt! In dit prachtige zelfportret ziet u de kunstenaar in zijn slaapkamer in Arles. Van Pogh heeft de muren van het knusse kamertje opgefleurd met zijn eigen werk. In onze tijd zou daar voor aardig wat poen aan de muren hangen!

Meer bladzijde 45

Bekijk meer