ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Bladzijde 45

Bespaar raar

Bespaar raar met Goofy's bespaartips

 

Ik, Goofy, heb goed nagedacht over hoe je het beste energie kunt besparen. Of je daar iets aan hebt, geen idee! Maar qua humor zal het in elk geval niet zuinig zijn!

Ben je klaar voor zes van mijn allerbeste tips? Lees dan snel verder!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip 1: Laat de auto staan en neem eens een keer de roeiboot! Dat is goed voor het milieu. Over de straat gaat dat wat lastiger, maar als jij zelf wat extra energie wilt verbruiken dan is het een hartstikke goed idee.

 


Tip 2:
Wat ook goed werkt is bij iemand anders gaan wonen. Het is een stuk gezelliger en je energierekening gaat daar zeker van omlaag!

 


Tip 3:
Hoe warmer je doucht, hoe meer energie je verbruikt. Dus als je eens een duik neemt in een heel warm meer, dan bespaar je gigaveel energie!

 


Tip 4:
In de zomer is het fijn om je huis koel te houden. Maar airconditioning gebruikt veel stroom! Dus er tijdens de zomer een keer een wervelstorm op komst is, zet dan lekker je ramen en deuren open! Dan heb je gratis verkoeling. Als je het een beetje warm hebt, dan kun je ook één schoen uittrekken.

 


Tip 5:
Als je het zelf lekker warm hebt, dan hoeft thuis de verwarming minder hoog aan. Je kunt het warm krijgen door een stuk te gaan rennen, bijvoorbeeld in de dierentuin tussen de olifanten!

 


Tip 6:
Ook lampen verbruiken stroom. Een lampje helpt dus al. Ik lees de krant altijd in het donker. Gister maakte ik daar een foto van, kijk maar. Een extra voordeel is dat je heel lang met je krant doet!

 

 

Meer bladzijde 45

Bekijk meer