ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Neem Donald (digitaal) mee op vakantie!

Lees Duckies op vakantie!

Archiveren kun je leren

Ziet jouw kamer eruit alsof er een Donald Duck-bommetje is ontploft? Staan er overal wankele stapels pockets te wiebelen? Kun je nooit dat ene nummer vinden? Tijd om eens goed huis te houden! Met deze tips maak je van je kamer een heus Donald Duck-museum.


Verzamelbanden

De makkelijkste manier om je Duckies netjes te ordenen, is om ze in een verzamelband te doen. Deze gele banden zijn speciaal voor Donald Ducks gemaakt, dus ze passen er precies in. En ze staan heel vrolijk in je boekenkast! In één verzamelband passen 26 nummers (een halve jaargang dus).

Zo berg je je Ducks op in een verzamelband:

1. Zorg dat je Ducks op volgorde liggen. Bovenop ligt bijvoorbeeld Donald Duck nummer 1 en onderop nummer 26.

2. Open de band, leg het nummer erin en sla het in het midden open.

Aan de boven- en onderkant van de verzamelband zie je dat er wat ruimte is. Daar steek je zo de schuifjes in.

3. Pak twee schuifjes. Klem er een om het randje aan de bovenkant én het nummer. Schuif het nu voorzichtig naar beneden. Doe hetzelfde aan de onderkant en duw het schuifje naar boven. Je Duck is ingebonden!

4. Doe dit ook bij de andere nummers.

5. Schuif je Ducks telkens zoveel mogelijk op, zodat alles erin past.

6. Klaar!

Archiefmappen

Ben je een echte archivaris in de dop, dan gaat er natuurlijk niets boven heuse, degelijke, robuuste archiefmappen! Op een boekenplank staan ze misschien niet zo gezellig, maar je Ducks blijven er wel kreuk- en stofvrij in.

Zó ziet mijn eigen Duck-verzameling eruit. Heb je ooit zo veel Duckies bij elkaar gezien? En dit is nog maar een pietepeuterig stukje!

Inbinden

Heb je een jaargang Donald Duck compleet en wil je nooit een nummer kwijtraken? Laat de nummers dan inbinden tot een boek! Bij een boekbinderij willen ze dat graag voor je doen. Zo'n rij dikke, rode boeken met gouden letters misstaat niet in een deftige bibliotheek!

 

Rugtekening

Pockets verzamelen is extra leuk door de rugtekening. Als je pockets allemaal netjes naast elkaar staan, vormen hun ruggen vanzelf een mooi kunstwerkje voor je kamer. Zo zie je het ook meteen als er een nummer verkeerd staat!