ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Bladzijde 45

Duckstads Filmnieuws

Donald probeert indruk te maken op de beroemde regisseur Stefan Knieldwerg in de hoop dat hij de speciale effecten voor zijn films mag maken. Nou, indruk maakt hij zeker… En hij mag uiteindelijk zelfs ook werken voor de grote Knieldwerg! Alleen niet als technische topper, maar als stunt-eend voor de 5-delige reeks Totale Verwoesting. Ben je benieuwd hoe deze films zijn geworden? Hieronder lees je de recensies.

Door René Biosch

TOTALE VERWOESTING
Wie naar Totale Verwoesting wil kijken, moet echt een riem omdoen en een helm opzetten. Want het is actie, actie, en nog eens actie! Een aaneenschakeling van spectaculaire ontploffingen, brute botsingen, angstaanjagende achtervolgingen, gillende sirenes, ontsnapte leeuwen, instortende gebouwen en krakende koekjes. Kortom, je zit contant op het puntje van je bioscoopstoel en je krijgt amper de tijd om adem te halen! Er zijn maar liefst 5 delen gemaakt en ik neem elk deel kort met je door.

Deel 1
Hoofdpersoon Bert Bink is woedend omdat in het verkeer iemand niet meteen optrekt als het verkeerslicht op groen springt. Uit frustratie breekt Bink later de halve stad af, inclusief een groentewinkel waarbij zelfs de stevigste winterwortels eraan moeten geloven. Prima verhaal dus! Bert Bink wordt overigens uitmuntend gespeeld door Johnny Poch. Al verdient de stuntman ook een pluim, want hij speelt zó overtuigend dat je écht denk dat zijn laatste uurtje geslagen heeft.

Deel 2
Bert Bink neemt wraak op zijn buurman die een papiertje heeft laten vallen in zijn voortuin. Dit pikt Bert niet en sloopt vervolgens de schoorsteen van zijn buurtgenoot. De buurman vindt dit echter een overdreven reactie en daarom rijdt hij met een bulldozer over het huis van Bert. Bert laat het er echter niet bij zitten en besluit… Oh, ik wil het einde niet verklappen, dus kijk zelf maar!

Een verfijnd staaltje cinematografie, zoals we het van Knieldwerg gewend zijn!

Deel 3
Bert Bink krijgt een bekeuring omdat hij 3 kilometer te hard rijdt op de Snavelweg. Bert vindt dit belachelijk en springt tijdens de aanhouding snel in de politieauto en scheurt richting het dak van een parkeergarage. Wat dáár gebeurt! Oei oei oei, zoiets zul je vast nooit meer vergeten! En de arme stuntman waarschijnlijk ook niet…

Deel 4
Ook in deel 4 komt Bert Bink in de problemen. In een Duckstads pannenkoekrestaurant krijgt hij een pannenkoek met kaas, terwijl hij er eentje met rozijnen had besteld. Of dit restaurant heel blijft? Daar zeg ik nog niets over, maar in Gansdorp zijn delen van het beslag teruggevonden.

Deel 5
In het laatste deel gaat Bert Bink naar een cursus woedebeheersing, want zijn vrouw vindt hem soms toch wat te opvliegend. In het begin verandert de vernielzuchtige driftkikker langzaam maar zeker in een rustige goedzak, maar dan staat de cursusleider per ongeluk op zijn teen... geloof mij, je hebt drie uur lang medelijden met de stuntman!

Meer bladzijde 45

Bekijk meer