ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Bladzijde 45

Interview met de Zee-monnik

In Donald Duck beleeft de familie Duck een zinderend avontuur met de zee-monnik. Als je bij een zeestorm dapper genoeg bent om tóch te gaan varen, kun je hem tegenkomen. En dan stelt hij je een vraag. Geef je eerlijk antwoord, dan gaat de storm liggen en mag je verder varen. Maar als je jokkebrokt, ben je zwaar de sigaar… Een vreemd verhaal, vond de Duckstadkrant! Daarom besloot onze verslaggever Storm Bikkel eens te gaan praten met dit wonderlijke waterwezen.

Meneer de zee-monnik, ik wil u wat vragen stellen. Schikt dat?
“Ja, dat mag. Maar ik stel straks ook een vraag aan JOU… WAHAHA!”

Oh... oké. Maar goed, waarom duikt u soms op bij windkracht 10?
“Sommige leeghoofden denken sterker te zijn dan de natuur. Die eencellige pannenkoeken pak ik graag stevig aan!”

Kunt u dat een beetje toelichten?
“Jawel hoor.”
... (stilte) ...

Grappig hoor, stilte dóór de storm... Maar doe dan, dat toelichten.
“Kijk, de natuur is er in principe om de mens te helpen. Omdat de zon schijnt en omdat er regen valt, kunnen planten groeien. En omdat we planten hebben, heb je elke dag te eten. En omdat de wind waait, kun je energie opwekken en zo kan ik nog wel even doorgaan.”

Nou, ga dan nog maar even door.
“Omdat er schapen zijn, heb je wol, en daarmee kun je wollen sokken breien. Omdat er hondjes zijn, verkopen sommige winkels brokjes, en daardoor verdienen ze weer centjes, zodat ze weer eieren kunnen kopen. Of verf om een houten hek te schilderen. Oh ja, dat hek komt natuurlijk weer van een boom, snap je wel? Mijn boodschap is dus: ALLES wat je bezit in dit leven, komt uit de NATUUR. Echt ALLES! Zo kun je van olie plastic maken en van schelpen apparaten om naar de zee te luisteren.”

Ja ja, dat is helder, maar waarom bent u soms zo boos?
“Bepaalde hebberds zien de natuur als een soort supermarkt die nooit leeg kan raken. Ze gebruiken meer dan ze nodig hebben. En dan heb je ook nog mafklappers die de zee vervuilen, krotenkokers die rommel op straat gooien en dommeriken die het licht laten branden in kamers waar niemand is! Zeg nou zelf, dat is toch RAAR?”

Ja, al is Goofy ook best raar. Maar goed, waarom laat u de mensen af en toe zo verschrikkelijk schrikken?
“Om de slaapkoppen WAKKER te maken, zodat ze de natuur wat DANKBAARDER zullen zijn. En dat je er zuinig op moet zijn, want je kunt niet zomaar de tram nemen naar Jupiter-Zuid om daar te gaan wonen. En dat Moeder Aarde geen oneindige bron is om je zakken mee te vullen. (Leest u mee, meneer Dagobert Duck?). Ik hou alleen niet van een wijzend vingertje, dus vandaar dat ik de mensen letterlijk de wind van voren geef, in de hoop de stofnesten uit hun hersenpannetjes te blazen. Dan ontstaat er ruimte waar wijsheid in kan nestelen.”

Aha, ik geloof dat ik het snap. Dank u wel voor dit gesprek.
“Ho ho, ik had ook nog aan vraag aan JOU... HAHAHA”

Oh ja... nou, stel die vreselijke moeilijke vraag dan maar. SLIK!
“Luister en huiver... wat eet je vanavond? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!”

De verslaggever eet vanavond overigens tomatensoep. Met of zonder ballen? Dat is niet bekend.

Meer bladzijde 45

Bekijk meer