ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Bladzijde 45

De prijzenkast van oom Dagobert

De prijzenkast van oom Dagobert puilt inmiddels uit! Zien wat er zoal in zijn kast staat? Hieronder vind je een kleine selectie (anders ben je over tien jaar nog aan het lezen).

 

 


1 - EERSTE PRIJS: GROOTSTE SCHRAPER 1964
-
Door 34 jaar met één potlood te doen en zes maanden met één krant (de Gansdorper Gazet, gevonden op een bankje in het Prulpark) kon oom Dagobert deze prijs in ontvangst nemen. Hoera!


2 - EERSTE PRIJS: MINST GULLE WERKGEVER 1998
-
Werken voor oom Dagobert is een flinke uitdaging. Waarom? De kachel mag nooit aan, ook niet in de winter. Op kantoor worden geen warme dranken geschonken, het woord ‘loonsverhoging’ is uit den boze en met kerst moet iedere werknemer zelf een bal meenemen ter versiering. Op elke bureaustoel dient een plastic zak te worden gelegd ter voorkoming van slijtage en óók met de restjes van een gum kun je prima gummen, vindt de zakenwoerd.


3 - EERSTE PRIJS ZAKENWOERD VAN HET JAAR 2004
-
Oom Dagobert wist de omzet van zijn kledingwinkels voor tweelingen te verdubbelen en de productiekosten van zijn kaasschavenfabriek te halveren. Zijn aartsrivaal Govert Goudglans greep nét naast de eerste prijs, omdat de reorganisatie van zijn reddingsboeienfabriek in het water was gevallen.


4 - DERDE PRIJS: NEE-ZEGGER VAN HET JAAR 2015
-
Zelfs de meest gehaaide collectant krijgt het niet voor elkaar om bij oom Dagobert geld los te peuteren. Jammer voor de stichtingen Bakkers zonder brood op de plank en Ramenlappers met hoogtevrees, maar applaus voor de boeljonair, die zelfs betraande snavels zonder pardon in zijn valluik laat verdwijnen. Op de vraag of oom Dagobert blij is met deze prijs, antwoordde hij: “Ja.”


5 - EERSTE PRIJS BESTE HAGGIS (VAN DE EEUW)
-
Een prijs die slechts één keer per eeuw wordt uitgereikt, MOET je natuurlijk winnen. Het was even spannend, maar ziehier de bescheiden beker (klein, dus lekker goedkoop). Haggis is trouwens gevulde schapenmaag, dus je moet er maar zin in hebben. Als jij het durft te eten, maak je kans op de Dapperhapper-prijs! Eet smakelijk! Oh, en de haggis van DagoDuck is dus heel lekker. Nu in de aanbieding bij de Dagomarkt!

 

Meer bladzijde 45

Bekijk meer