ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Bladzijde 45

Trollensnot maken met Madam Mikmak

Madam Mikmak wil een slaapdrankje brouwen, maar haar trollensnot is op. Niet handig! Trollensnot kun je maar beter op voorraad hebben, want het werkt uitstekend tegen wiebeltenen, navelpluis, betweterige kabouters, extreme verveling en andere ongemakken. Stuit jij in jouw omgeving nooit op een trol? Madam Mikmak kan het zich haast niet voorstellen, maar vooruit, hier heb je een recept om het zelf te maken:

Dit heb je nodig:
Een trol (bij voorkeur verkouden)

Indien niet verkrijgbaar, dan pak je dit maar:

Een heksenketel (of een grote schaal)
Yoghurt
Maïzena (bindmiddel, vraag maar even aan een volwassene)
Kleurstof (kijk bij de bakproducten in de supermarkt)
Glitters (ook te vinden bij de bakproducten)

Zo brouw je ‘t:

Stap 1
Giet de yoghurt in je heksenketel of schaal en gniffel zo hard je kunt. GNIHIHI!

 

Stap 2
Voeg een beetje maïzena toe en roep tijdens het roeren “ABRACAZOT, GEEF MIJ SNOT!” Ga door tot er een lekker dik papje ontstaat.

Stap 3
Je snot wordt nóg slijmeriger als je het een kleurtje geeft met een paar druppeltjes kleurstof. Hoeveel drupjes precies? Kom kom, brouwen doe je op gevoel. Als het om de kleur gaat wil ik je wel graag een tip geven: ga voor groen!

Stap 4
En? Begint het al op trollensnot te lijken? Vergeet niet: hoe viezer en slijmeriger, hoe beter. Je maakt het af door er glitters doorheen te kneden.

Zo, nu is het wachten tot je een keer last hebt van wiebeltenen, navelpluis, betweterige kabouters, extreme verveling of een ander ongemakje. Veel plezier met je trollensnot! Je kunt het een paar dagen in de koelkast bewaren, maar… niet opeten, hè!

(En ook niet aan de kat geven...)

Meer bladzijde 45

Bekijk meer