ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Bladzijde 45

Les in succes

Eigenlijk lijk ik wel gek, mijn geheimen prijsgeven. Toch ga ik je vertellen wat je kunt doen om net zo rijk en succesvol te worden als ik. Waarom? Omdat ik voor dit korte stukje belachelijk veel duiten krijg. Wil jij ook zwemmen in het geld, lees dan snel verder!

Alles draait om ACTIE!
In feite is succes niet zo moeilijk: om resultaten te boeken moet je in ACTIE komen. Het is een kwestie van doen, doen en nog eens doen! Je moet gewoon beginnen! Ook al is het stapje nog zo kabouterklein: begin! Want als je eenmaal begonnen bent, doe je al duizend keer meer dan de lapzwansen die op hun luie staartveren blijven zitten.

Dwergendoel
Stel, je hebt de afgelopen weken meer bonbons gegeten dan de hele Damesclub in een heel jaar. Om af te vallen wil je beginnen met hardlopen. Goed plan! Maar je brein gaat acuut sputteren en komt met slappe smoesjes. Je hebt nog geen goede schoenen, het regent, de pizzakoerier is onderweg en ga zo maar door. Ja ja, bla bla. Wil je dit bekende patroon doorbreken, begin dan met een dwergendoel.

Het probleem is dat veel zielen hun doel te GROOT stellen. Ze moeten TIEN kilo afvallen, door DRIE keer per week VIJF kilometer te gaan hollen. Door zo’n hoge verwachting zakt de moed je meteen in de sportschoenen. Hoe los je dit op? Simpel, stel een BELACHELIJK KLEIN doel. Dus kies ervoor om slechts 100 metertjes te gaan lopen. Huh? Maar dat is niets? Dat lukt makkelijk, denk je. Precies, dat is vermoedelijk ook het geval. En daarom gaat het stemmetje in je hoofd niet piepen. Dus hup, begin met dat Tokkie Tor-afstandje! NU!

Beginnen is winnen
En ook al zul je na afloop hooguit een gram zijn afgevallen, je bent BEGONNEN! En als je eenmaal begonnen bent, wordt de tweede keer al veel makkelijker. Bovendien: als je eenmaal loopt, is de kans groot dat je een langere afstand rent. Maar sloof je ook niet te veel uit, want volhouden is en blijft lastig. Ren daarom de volgende keer 200 meter en bouw het dan rustig op. En geloof me maar, voor je het weet, loop je de marathon van Otterdam! (Tip: doe dat op Dago Gympen!)

Kies of verlies
Dit principe van een dwergendoel werkt dus voor alles als je iets wilt veranderen of leren. Wil je Verweggistaans leren? Begin met 1 woordje per dag. Lukt het je niet om een piepklein doel te halen? Dan WIL je het gewoon niet. Dan ben je gewoon een LAPZWANS die liever naar Nestflix kijkt. Dat is niet erg, maar zeur nooit meer over mensen die wél de handen uit de mouwen steken!

Ook onmetelijk rijk worden kan een doel zijn. Wil jij net als ik in het geld zwemmen, begin dan met het verdienen van een duppie. Zoals je weet is mijn fortuin begonnen met mijn geluksdubbeltje dat ik verdiende met een taakje van niks: het poetsen van schoenen. En een paar jaar later liep ik binnen met mijn eerste schoenenfabriek. En inmiddels heb ik meer bedrijven dan veren!

Afijn, genoeg gekwaakt! Welk belachelijk piepklein dwergendoeltje ga jij NU stellen? Doe het in ieder geval vandáág! En kom in actie! Dus zet je computer uit, leg je eiPhone weg en schrijf je doel op een papiertje! Laat je me weten hoe het is gegaan?

 

Actieve groet,
Dagobert Duck

Meer bladzijde 45

Bekijk meer